Fincan kek

Nee fincanda kek mi? O 🍮🍵 üstelik tencerede mi pişmiş😱😱😱😱

image

@sukrankaymak tarifiyle🍮
Tencerede Fincan Keki
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 silme tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket çikolata sosu
Yapılışı: Derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz daha sonra un kakao kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz, bolca margarinle yağladığımız çay fincanlarına eşit bir şekilde döküyoruz, tencereye 3/1 su koyup fincanları da yerleştiriyoruz. Tencerenin kapağını kapatmadan temiz mutfak havlusunu kapağın altından yerleştiriyoruz ki buharlaşma olacak havlu çeksin. Pişip pişmediğini 15-20 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Pişen kekleri fincanı hafif vurarak çıkartıyoruz.Arzuya göre Kekleri minik pastacık şeklince servis yapmak için, ortasından kesiyoruz, hazırladığımız kremşantiyi ortalarına bolca koyarak buzdolabında biraz bekletiyoruz. Servis yaparken çikolata sosunu döküp afiyetle yiyoruz…
Kolay gelsin


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s